Bu inanılmaz bitki Jabuticaba meyvesi ya da diğer adıyla Brezilya üzüm ağacı olarak bilinen bu meyve ağacın gövdesinde yetişmektedir.
Meyve mor renge dönüştüğü zaman olgunlaştığı anlaşılmaktadır. Jabuticaba meyvesinin anavatanı Paraguay, Arjantin ev Brezilya 'dır. Serinletici özelliğee sahip olan sulu bir yaz meyvesidir.
Jabuticaba, dünyada gövdesinden meyva veren tek ağaçtır, meyvaları bu ilginç ağacın gövdelerinden çıkıyor.Sadece Güney Amerika'da bulunan bu ilginç ağaç özellikle Paraguay, Arjantin ve Brezilya'da bol miktarda bulunuyor.
Jabuticaba, dünyada gövdesinden meyva veren tek ağaçtır, meyvaları bu ilginç ağacın gövdelerinden çıkıyor.Sadece Güney Amerika'da bulunan bu ilginç ağaç özellikle Paraguay, Arjantin ve Brezilya'da bol miktarda bulunuyor.
Jabuticaba'nın gövdesinde önce mor çiçekler açıyor ve bu çiçekler yavaş yavaş büyüyerek bizim üzüme benzer bir meyvaya dönüşüyor.
Çlekten biraz daha büyük olan meyvaları uzun süre saklanabiliyor. Her ağaç 2 yılda bir meyva veriyor ve bu meyvaların suyu; reçel, marmelat ve meyva suyu olarak kullanılıyor. sağlık içinde faydalı olduğuna inanılan Jabuticaba, bademcik, astım ve ishalde kaynatılarak tedavi amaçlı da kullanılıyor.
Meyve reçel ve taze meyve suları yapmak için popüler bir madde olan Dzhabotikaby vardır. Ayrıca, şarap veya sert içki yapmak için de uygundur Bazen başka çaresi sadece yoktur. Meyve uzun süre bekletmeye uygun değil Ağaç meyveyi çıkardıktan sonra üç gün fermantasyon işlemi sürer.
iltihaplı bademcikler varsa, bu meyveleri iltihabı hafifletmek için deneyebilirsiniz. Ayrıca, meyve de dzhabotikaby çeşidi antikanser bileşeni bulunur. Bu bitki çeşitli hastalıklarla mücadele de çok yerde kullanılıyor.