MUZLU EKMEK PUDİNGİ
4 bardak küçük doğranmış bayat ekmek
2 y.kaşığı hindistan cevizi(istemezseniz eklemeyin)
3 yumurta
2 bardak ılık su
1 su bardağı süt
3 olgun muz ,püre yapılmış
2 yemek kaşığı şeker
2 y kaşığı margarin
1 paket vanilya
tuz ve
yarım bardak parça ceviz
(şeker az sevdiğim için az kullandım birde rom sosu var..oda şekerli ..rom sosu yapmycaksanız ..şekeri yarım bardak kahverengi şeker olarak değiştirin)
ekmekleri ve hindistan cevizini yağlanmış tepsiye yayın
bir kap içinde yumurtaları ve tarçını şekeri çırpın ..geri kalan herşeyi ekleyin ..ceviz hariç
ekmekleri bu karışımla güzelce kaplayın ..heryeri eşit olsun
en son ceviz kırıklarını serpin ..30 dakika pişirin ..(tahmini ..rengi altın rengi olduğunda pişmiş olur ..150 derecede ..
üzerine romlu sos yapabilirsiniz ..değişik olur
1/4 bardak margarin
1/4 bardak kahverengi şeker
yağı erit
şekeri ekle
kremayı ekle ..
1 yemek kaşığı rom veya ceviz likörü ,fındık likörü filan
8-10 dakka kaynat ..en son rom ekle
yarım bardak krema
1 yemek kaşığı rom ..
MUZLU EKMEK
4 TANE ezilmiş muz
3/1 bardak gram eritilmiş margarin
4/3 bardak kahverengi şeker (beyazda olur ama bence kahverengi)
1 yumurta çırpılmış
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 buçuk su bardağı un
1 su bardağı ceviz
hazırlanışı
yağ ile muzu karıştıralımardından ,şeker,ceviz ,diğer içerikler..en son unu ekleyelim
yağlanmış ,kek kalıbında veya küçük bir cam tepsiye aktaralım
ardından 150 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirelim..
kürdan batırın ..bişey yapışmıyorsa kürdana tamamdır
30 dakkada filan pişmesi lazım ..abd tariflerinde 1 saat yazar ama..inanmayın yanıyor ..tecrübe ile sabittir
dilimleyip çayla kahveyle ..üzerine kaymak veya krema ilave ederekte olur servis edin ... sadede oluyo ..şahanede oluyo