abd den değişik tadlar...en azından benim için değişik tadlar devam ediyor
VİŞNELİ EKMEK
1 bardak kahverengi şeker
1/4 bardak margarin
1 çırpılmış yumurta
2 bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz(abd de kek ve tatlı pie gibi şeylere mutlaka tad doygun olsun diye azıcık tuz konuyor)
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1/2 bardak kırık ceviz
şeker ve yağı kream haline getir
yumurtayı ekle ,unu eleyerek ekle
kabartma tozu ve tuz
vişne suyu ve süt ekleyelim ..bir bardak kadar (sütü alternatif ek olarak söylüyorum ..çok katı olursa sütle tamamla..
ceviz ..güzelce karıştıralım yağlanmış cam kabın içine dökelim ..kek kalıbıda olur ısıtılmış fırında 150 derecede 20-30 dakika kadar pişir ...kontrol et..uzun zamandır yapmadım ..çabuk pişiyorlar .annemin eski fırınında..yine kürdan kullan ..bişey yapışmıyosa ortaya batırdığında taamdır..krem şanti ile servi yap dilimleyip..vanilya dondurmada olur
Fransız bir pastanecinin vişneli ekmek puding tarifi
VİŞNELİ EKMEK PUDİNGİ
115 gram beyaz buğday ekmeği
1 bardak süt
1 çay kaşığı vanilya
yumuşamış margarin oda sıcaklığında ..pişirme kabı için
3 yumurta ayrı ayrı
50 gram çekilmiş badem
yarım çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı dilim badem veya ceviz
2 yemek kaşığı bal
1/4 bardak şeker
ekmekleri 1 santim kadar doğrayalım küüçük küçük
süt ve vanilya ile karıştırıp bekletelim yumuşaması için
ağzını kapat 2 saat dolapta beklet
fırını 150 derecede ısıtalım ..pişirme kabını yağlayıp ..vişneleri içine düzgünce yayalım
ekmeği çıkaralım güzelce blendır dan geçirelim püre olsun ..
yumurta sarılarını ,çekilmiş bademi,tarçını ,balı karıştıralımve ekemeğe ekleyelim
yumurta beyazını şeker ile önce düşük hızda sonra hızlıda bir dakika çırpalım ..ardından ekmekli karışıma ekleyelim yavaşça spatulayla ..pişirme kabına alalım ..üzerine dilim bademleri serpelim
150 derecede altın kahve olana kadar ,,ve kabarana kadar pişirelim 30 veya 40 dakika ..deneyin ..benim fırının durumu tuhaf çünkü ..
ve sıcak olarak krem şanti veya dondurma ile servis edin ..