Wednesday, August 22, 2012

İçme Suyunu Temizlemek

Suyunuzu doğal taşlarla temizleyin kaliteli su için - 3 Nisan 2012
 
Herkesin kolayca ulaşabilme imkanına sahip olduğu binlerce yıllık dağ taşları, çok düşük maliyete ömür boyu kaliteli su içme fırsatı sunuyor.
 
Uzmanlar, küçük dağ taşlarıyla yumuşak ve lezzetli su elde etmenin yöntemini buldu. Suyun bir enerjisinin olduğuna dikkati çeken doğal taş uzmanı Ünal Güner, "Su nasıl bir kabın içine girdiğinde onun şeklini alıyorsa, aslında o kabın enerjisini de alır. Plastik şişelerdeki su dolayısıyla plastiğin enerjisini kopyalayacaktır. Çünkü suyun bir hafızası vardır ve canlıdır.
 
Eğer biz suyu cam bir kavanoz, testi veya porselen bir kabın içerisine koyduğumuzda içine binlerce yıllık taşları atmalıyız. Suyu koyduğumuz kabın içine dağ taşları, pembe kuvars, ametist, göl ve dere kenarlarından bulabileceğimiz kristalleri güzel bir şekilde yıkayıp koymalıyız. Böylelikle suya tekrar hafızasını hatırlatıp, onu canlandırmış olacağız. Bu hem çok kolay, hem çok ucuz, hem de çok basit bir metottur. Yine Anadolu'da eski insanların uyguladığı eski bilgelikten bize aktarılan bilgilerden bir tanesidir" dedi.
 
 
Kayalardan akan suyun leziz olduğuna dikkat çeken Güner, "Toprak suları çok lezzetli değildir. Oysa kayalardan akan, özellikle kristal ve kuvars kayaların içinden akan sular çok lezzetlidir. Çünkü burada hem mineraller suya karışır, onun dışında binlerce yıllık taşların bilgisi suya aktarılır. Biz suya attığımız birkaç parça kuvars ve kristalle tekrar suya bu bilgiyi hatırlatmış oluruz. Bu yöntemle suya enerjiyi ve lezzeti geri kazandırır. Bedenimizin büyük çoğunluğu sudan oluşur. Biz eğer ölü bir su içersek bedenimiz de ölür, canlı su içersek hücrelerimize giden su da canlanır. Yapacağımız iş bu taşları güzelce yıkayıp sürahiye koymaktır. Arıttığınız suya dahi bu taşları koyduğunuzda suyun tadının çok daha güzel olacağını göreceksiniz.
 
Taşları suyun içine koyduktan 1-2 saat sonra suyu içtiğinizde taşlar etkisini göstermiş olacaktır. Taşlarla canlandırılan su, şeker gibi tatlı ve yumuşak olur. Maliyeti çok düşük, bu taşları ömür boyu kullanabilirsiniz. Sadece ara sıra bu taşları yıkamalıyız. Su kullanılmadan kaldığında yosun yapabilir. Aslında yosunlanma da bir canlanmadır. Yosunlansa dahi taşları ara sıra yıkayarak tekrar yerine koymalıyız. Ömür boyu aynı taşları kullanabilirsiniz" diye konuştu.

ONCE UPON A TIME ADAKALE WAS IN THE TUNA RIVER

When I was looking for Ottoman time fairy tails I found out about Adakale. The history of A little island fascinated me and I couldn't s...