Monday, August 13, 2012

VİŞNELİ EKMEK ve VİŞNELİ EKMEK PUDİNGİ


 abd den değişik tadlar...en azından benim için değişik tadlar devam ediyor














VİŞNELİ EKMEK

1 bardak kahverengi şeker
1/4 bardak margarin
1 çırpılmış yumurta
2 bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz(abd de kek ve tatlı pie gibi şeylere mutlaka tad doygun olsun diye azıcık tuz konuyor)
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1/2 bardak kırık ceviz

şeker ve yağı kream haline getir
yumurtayı ekle ,unu eleyerek ekle
kabartma tozu ve tuz
vişne suyu  ve süt ekleyelim ..bir bardak kadar (sütü alternatif ek olarak söylüyorum ..çok katı olursa sütle tamamla..
ceviz ..güzelce karıştıralım yağlanmış cam kabın içine dökelim ..kek kalıbıda olur ısıtılmış fırında 150 derecede 20-30 dakika kadar pişir ...kontrol et..uzun zamandır yapmadım ..çabuk pişiyorlar .annemin eski fırınında..yine kürdan kullan ..bişey yapışmıyosa ortaya batırdığında taamdır..krem şanti ile servi yap dilimleyip..vanilya dondurmada olur




Fransız bir pastanecinin vişneli ekmek puding tarifi

VİŞNELİ EKMEK PUDİNGİ
115 gram beyaz buğday ekmeği

1 bardak süt
1 çay kaşığı vanilya
yumuşamış margarin oda sıcaklığında ..pişirme kabı için

3 yumurta ayrı ayrı
50 gram çekilmiş badem
yarım  çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı dilim badem veya ceviz

2 yemek kaşığı bal
1/4 bardak şeker

ekmekleri 1 santim kadar doğrayalım küüçük küçük
süt ve vanilya ile karıştırıp bekletelim yumuşaması için
ağzını kapat 2 saat dolapta beklet
 fırını 150 derecede ısıtalım ..pişirme kabını yağlayıp ..vişneleri içine düzgünce yayalım
ekmeği çıkaralım güzelce blendır dan geçirelim püre olsun ..
yumurta sarılarını ,çekilmiş bademi,tarçını ,balı  karıştıralımve ekemeğe ekleyelim
yumurta beyazını şeker ile önce düşük hızda sonra hızlıda bir dakika çırpalım ..ardından ekmekli karışıma ekleyelim yavaşça spatulayla ..pişirme kabına alalım ..üzerine dilim bademleri serpelim
150 derecede altın kahve olana kadar ,,ve kabarana kadar pişirelim 30 veya 40 dakika ..deneyin ..benim fırının durumu tuhaf çünkü ..
ve sıcak olarak krem şanti veya dondurma ile servis edin ..



ONCE UPON A TIME ADAKALE WAS IN THE TUNA RIVER

When I was looking for Ottoman time fairy tails I found out about Adakale. The history of A little island fascinated me and I couldn't s...