Friday, August 24, 2012

Dünyada iz bırakan yüz Kişi (1)


 1) Walt Disney. Walt Disney Eponymous şirketin kurucusudur. Onun stüdyo ve en popüler çocuk filmleri hala bunu yapmaya devam ediyor. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 2) Bob Dylan. Dylan Amerikan kamu huzursuzluk 1960 için soundtrack yazdı. prestijli Pulitzer Ödülü, Dylan elektro gitar için bir akustik gitar geçerek onun hayranları arasında pek çok tartışmaya neden oldu da dahil olmak üzere, müzik ödülleri çok sayıda almış olması. En ünlü şarkılarından biri - "Watchtower All Along" - bilim kurgu televizyon dizileri «Battlestar Galactica» formülasyonu sırasında, 2003 yılında önemli bir tema olarak kullanıldı. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 3) Amelia Earhart. Amelia Atlantik üzerinden tek başına geçebilmiş ilk kadın pilot oldu. Earhart, 1937 yılında dünya çapında bir uçuş sırasında Pasifik Okyanusu'nda Howland Adası yakınlarında kaybolmuştu. Tarih: 1932. Fotoğrafçı: bilinmiyor.
 4) General Dwight D. Eisenhower. Eisenhower ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan kuvvetlerinin komutanı, daha sonra o başkan oldu. Bu fotoğraf Nazi Almanyası ve İkinci Dünya Savaşı'nda müttefikleri üzerinde zafer bir yıl sonra çekildi. Tarih: 1946. Fotoğrafçı: Yusuf Karsh.







Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk (nüfus kağıdında Kamal Atatürk)(d.1882 ,Selanik -Ö. 10 Kasım 1938,İstanbul),Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olan Türk siyasetçi ve devlet adamı.Osmanlı mirlivası ve Türkiye'nin iki mareşalinden biridir.1919 yılında başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın önderliğini yapmış;daha sonra ,modern Türkiye 'yi oluşturan devrim ve reformları gerçekleştirmiştir.Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı Ordusun 'da subay olarak görev yapmış;1921 tarihli Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra ''Gazi'' unvanını almış ve mareşalliğe yükselmiştir.Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurmuş ve ilk genel başkanı olmuştur.1938 yılındaki vefatına kadar arka arkaya 4 kez cumhurbaşkanı olan Atatürk ,bu görevi en uzun süre yrğrten cumhurbaşkanı olmuştur.


Mustafa Kemal Atatürk






 5) Kraliçe Elizabeth I. Elizabeth kendini  "Queen -. bakire" olarak ilan etti 
Tarih: 1575. Artist: bilinmeyen, belki de, Federico Zuccaro. Bu portre «Darnley portresi» olarak bilinir.
 6) Majesteleri Kraliçe Elizabeth II. Kraliçenin çok ikonik fotoğrafları var. Bu fotoğraf ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz çekti, o sonsuza kadar soğuk İngiliz havasını yansıtmaya kararlı Bir  An için Leibovitz tacını kaldırmaksı için Kraliçeye sordu bu sonra, özellikle İngiliz basınında büyük bir heyecan yarattı. 
Tarih: 2007. Fotoğrafçı: Annie Leibovitz.

 8), Federico Fellini. Fellini onun fantezi ile karışık gizemli bir tarzı vardı 20. yüzyılın kült yönetmeni, ve barok stili sahibi biriydi. 
Tarih: 1965. Fotoğrafçı: Walter Albertin.
 9) Frank Anne. Anne Frank, ailesi ile birlikte Amsterdam da Nazilerden saklanan küçük bir Yahudi kız ve günlüğüne bu olayları  yazdı. Anne Frank Günlüğü"Holokost inceleme ile  dünya çapında öğrenciler tarafından okunur. Frank ve ailesi , 10 Ekim 1942 de iltica etti 
 Bu fotoğraf, bir kaç ay sonra çekildi. Tarih: 1942. Fotoğrafçı: bilinmiyor.
 10) Benjamin Franklin. Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucularından biri olan Franklin ABD'nin bağımsızlık ilanın erken tanıtmak için birçok görevde bulundu. Buna ek olarak, yeni bir ülkenin kurulması için gereken mali kaynağı bulmakta ona düşmüştü 
Ben Franklin Bu portre, yüz dolarlık Amerikan tasarımını ölümsüzleştirilmiştir. Tarih: Bilinmiyor. Artist: Joseph Siffred Duplessis.
 11) Sigmund Freud. Freud; bilinçdışı ve bilinç baskılanması koruyucu mekanizma üzerine teorileri ile tanınır.ilk psikopatoloji tedavisinde psikanalizi klinikte pratikte  yaptı . Tedavi hasta ve analist arasında bir diyalog dayanıyordu. Tarih: 1920. Fotoğrafçı: bilinmiyor.
  12) Clark Gable . Bir zamanlar ona "Hollywood Kralı" deniyordu. Onun en unutulmaz rolü  Reta Butler rolü olan "Rüzgar Gibi Geçti." 
Tarih: 1938. Fotoğrafçı: film için reklam fotoğrafı çeken fotoğrafçı "It Happened One Night."


 13) Yuri Gagarin. Gagarin uzay ve  dünya çemberini içine ilk uçarak geçen ilk insan oldu. O 1968 yılında bir deneme uçuşu sırasında öldü.. Moskova'da Kremlin yakınında toprağa verildi. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 14) Galileo Galilei. Modern astronominin babası teleskop mükemmelleştirmiş ve dünyanın güneşin etrafında döndüğünü savundu Ayrıca, o, fizik alanında bir öncü oldu. Galileo Katolik Kilisesine  karşı sapkınlığı için ev hapsinde Kör bir şekilde  Yaşamının son yıllarını geçirdi. Tarih: 1605. Artist: Domenico Robusti.
 15) Mahatma Gandhi. Gandi  Hindistanı kullanarak, kendi hükümetini kurma izin sağlamıştır  " Tarih: 1930. Fotoğrafçı: bilinmiyor.
 16) Greta Garbo. Greta Garbo, sessiz siyah-beyaz filmlerden beri birçok filmde rol aldı İsveçli-Amerikalı aktris ve Hollywood'un "altın çağı" onunla biter. Onun katılımı ile ünlü olan  filmleri: "Kamelya Lady of" ve "Nina". Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.


 17) Jerry Garcia. Grup lideri «Grateful Dead» Garcia tüm hippi hareketi için bir kült figür oldu. 1990 yılına kadar devam eden grup, 1995 yılında , Garcia nın  kalp krizi sonucu ölmesıyle sona erdi Tarih: 1998. Fotoğrafçı: bilinmiyor.
 18) Judy Garland. bir oyuncu olarak onun bütün başarılı film kariyeri için de  "Oz Büyücüsü" ile  kimse ,o bile yıldızı olacağını hayal edemiyordu . Tarih: Bilinmiyor. Fotoğrafçı: film için tanıtım shot "Oz Büyücüsü".
 9) Bill Gates. şirket «Microsoft» ve dünyanın en büyük hayır kuruluşu başkanı . Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 20) Betty Greybl. Bacakları Londra, Lloyd bir milyon dolara sigortalı idi. Tarih: 1942. Fotoğrafçı: «20th Century Fox».
 21) Cary Grant. Gerçek adı Archibald Alexander Leach . O 1970  1930 yılları arasında uzun süre oynadı. Carey Hitchcock'un favori oyuncularından biriydi. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 22) Che Guevarra. . Che Latin Amerika lı , genç bir tıp öğrencisi . Çünkü o yoksullukla mücadele etmenin tek yolu bir devrimle olur dedi.. sonucuna gelince's. Küba'ya ele geçirmek için Fidel Castro elinde bir araçtır. Sonra Che CIA ile işbirliği içindeki Bolivya askerleri tarafından öldürüldü. Tarih: 1960. Fotoğrafçı: Alberto Korda.
 23) Dr Stephen Hawking. Dr Stephen Hawking bir teorik fizikçi  .O kitabında toplum kuramını sundu "Zamanın Kısa Tarihi." Bu seçkin bilim adamının çok sayıda resmi vardır, ama bu resmi bu sitenin ana sayfasında yayınlanmıştır. Tarih: 26, Nisan 2007. Fotoğrafçı: «Zero Gravity Corp».
 24) Ernest Hemingway. Hemingway "Yaşlı Adam ve Deniz" gibi birçok kült roman yazarı, "Güneş de Rises" ve "A Farewell to Arms". Hayatı en az  romanları gibi canlı idi. Örneğin,  dünyayı dolaştı ve votka - limonlu kokteyli popüler. Tarih: 1957. Fotoğrafçı: Yusuf Karsh
 25) Jimi Hendrix.  Hendrix in dünyanın en iyi gitarist olduğu düşünülmektedir.  onun şarkıları çok ünlü ,Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 26) Henry VIII. Herhangi bir İngiliz kralı gibi ünlü, . Henry VIII portreleri çoğu, Hans Holbein çalışmalarından oluşmuştur..Tarih: 1536. Artist: Hans Holbein Younger.
 27) Audrey Hepburn. Bu resim Audrey Hepburn en ünlü görüntüsüdür «at Tiffany's Kahvaltı» dan.. Hepburn, 1951 yılında Broadway'de formülasyon «Gigi» de başrol için profesyonel dansçı topluluğundan seçildi. «My Fair Lady» ile  bir milyon dolara yakın para yı sadece rolüyle kazandı... Tarih: 1961. Fotoğrafçı: John Kobal.
 28) Alfred Hitchcock. . Klasik polisiye romanlarda  olan o olağandışı teknikler, şok ve seyirci korkutmak amaçlı eseri "Arka Pencere" ve "Vertigo" dir. Bu fotoğraf büyük korku filmlerinden biri olarak kabul edilir "Psycho" filminin çekimleri sırasında çekildi. Tarih: 29 Ocak 1960. Fotoğraf: Hulton Arşiv / Getty Images.
 29) Adolf Hitler. seçimlerin ardından Hitler tek olarak, tartışmasız siyasi lider oldu, pek çok askeri eylemler yapan Hitler Almanya'nın Führeri Almanyanın büyük desteği ile giderek büyüd. Almanya'nın birleşmesi üzerine yaptıkları,  karanlık yüzü ve daha sonraki İkinci Dünya Savaşı Almanyaya  yıkım getirdi  ve Hitler in çöküşüne yol açtı. Tarih: 1932 ile ilgili. Fotoğrafçı: bilinmiyor.
 30 Holly  Buddy. rock 'n' roll bir öncüsü oldu ..Beatles ve Bob Dylan gibi, ondan sonra ortaya çıkan  efsanevi müzisyenlere  esin kaynağı oldu.  Tarih: 1950. Fotoğrafçı: Associated Press.
 ) Gaudin'in. Macar-Amerikan "zor sihirbaz, sihirbaz, aktör ve yönetmen, aynı zamanda şüpheci spiritüalist.  o sırada, dünya kayıpları için yaptığı stunts için tanındı. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
 32) Rock Hudson. Rock Hudson Doris Day ile bir dizi de dahil olmak üzere, 70'den fazla filmde rol aldı. O AIDS ten ölen ilk ünlüydü. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.
33) Michael Hutchence. Hutchence  90 müzikal şarkıları oldukça çok sayıda yayımlanan, grubun «INXS» lideri oldu. Hutchence 1997 yılında intihar etti. Tarih ve fotoğrafçı: bilinmiyor.

ONCE UPON A TIME ADAKALE WAS IN THE TUNA RIVER

When I was looking for Ottoman time fairy tails I found out about Adakale. The history of A little island fascinated me and I couldn't s...