Sunday, August 12, 2012

Allahü TEALA (CC) Emretti ;O Canlardan ve Kendi canınızdan Sorumlusunuz




Petcandost ile çok farklı bir projede yola çıktık .Bizim niyetimiz hakları almak için ikna etme çalışması değil ..onlara gerçeği göstermek ...Biz buna mecburuz..kibrimiz ,bencilliğimiz ,merhametsizliğimizden kurtulmak zorunda olduğumuzun farkına varılması gerekiyor.Hayvanların acı içinde yattığı ,öldüğü ,ezildiği ,dövüldüğü,aç kaldığı her gece ,gün ve an ..bize sorulacak büyük hatalardır.Allahü Teala CC bizi ;hem kendi canımızdan ,hem konuşamayanaların canından sorumlu tuttu ..Ve zamanı geldiğinde hepsi şahit olacak ,dile gelecek ... Allah 'ın özenle yarattığı bu canlar ,her baktığımızda onun gücünü,byüklüğünü ,sevgisini,güzelliğini,merhametini getirmez mi akla!! İnsanın aklına hayaline gelemeyecek bir yaratıcının varlığını ,gücünü onlara dokunduğunuzda ,sarıldığınızda elinizin altında atan kalpten anlamıyormusunuz???


 
yaşama olan saygımın kaynağı Allah inancımdan geliyor..Annemden  ve ailemden ;......bizimle yaratılmış olanlardan ve hayvanlardan sorumlu olduğumuzu öğrendim .Onlar bizlere emanet ve yine hesap günü geldiğin de onlar da dirilip haklarını isteyecekler ..kendilerine zarar veren veya sevenlerle karşı karşıya gelecekler.Haklarını helal etmediklerin de ..O günah 'ın affı yok ..Sonra yine toprak olacaklar ..




















http://www.petcandost.com/EMANETINE-SAHIP-CIK-PROJESI,AR-9.html

ONCE UPON A TIME ADAKALE WAS IN THE TUNA RIVER

When I was looking for Ottoman time fairy tails I found out about Adakale. The history of A little island fascinated me and I couldn't s...